דילוג לתוכן

אודותינו

ייעוד

חיזוק החברה האזרחית, בניית חוסן קהילתי וצמצום פערים עירוניים.

המרכז הבין-תרבותי לירושלים הוא ארגון עצמאי ללא מטרות רווח, שהוקם בשנת 1999 מתוך חזון לירושלים מלאת חיים, מכילה וסובלנית לכולם.
המרכז פועל ברמה האישית, הקהילתית והמוסדית על מנת לחזק את החברה האזרחית, לבנות חוסן קהילתי ולצמצם פערים עירוניים. המרכז הוא ארגון חברה אזרחית שנותן מענה לצרכיהם של כלל הירושלמים.

המרכז זוכה ללגיטימציה נדירה על ידי כל הקהילות הגדולות החיות בירושלים: חרדים, יהודים אורתודוכסים וחילונים, וערבים נוצרים ומוסלמים. המרכז פועלת להעצמת אוכלוסיות אלה מתוך שאיפה לסייע להם להיות פעילים ויעילים בעיצוב עתידם המשותף. המרכז מכיר לעומק את המורכבות העשירה והגיוון של העיר ירושלים ומתוך כך פועל להפחית את החיכוכים ולקדם גישות של גיוון, הכלה ושוויון בקרב קהילות וגם בקרב רשויות ברמה המקומית והארצית.

המשימה שלנו

בריאות וסביבה

יישום של תוכניות בריאות מבוססות קהילה, כמו פיתוח של סדנאות מותאמות תרבותית למניעה וניהול של סכרת במזרח ירושלים או ניצול מיטבי של מזון לאוכלוסיות נזקקות.

מיצוי זכויות

הבטחה שלתושבים יש גישה לזכויות ולשירותים להם הם זכאים, בין אם זה ניווט והתמצאות במערכת הבריאות המורכבת או תמיכה בתושבים להשגת מסמכים ושירותים הדרושים להם.

טיפוח חברה משותפת, בדגש על האוכלוסיה החרדית

הפחתת חיכוכים בשכונות מעורבות, שם המתחים בין הקהילות החרדיות והלא-חרדיות נוטים להיות גבוהים.

חוסן עירוני לאורך קו התפר

תיאום ומתן הכשרה הכרחית ליישום פרקטיקות להורדת מתיחות לאורך קו התפר, על ידי שיפור התקשורת בין המשטרה, כוחות הביטחון, קהילות השכונה והתושבים.

כשירות תרבותית

ליווי, ייעוץ והכשרת מוסדות וארגונים, תוך איתור משאבים הנדרשים כדי לנהל בהצלחה את הגיוון ואת המפגש הבין-תרבותי במקומות עבודה ובגופים נותני שירות.

חברי הצוות

דניאל חסון

מנכ"ל
דניאל מונה למנכ"ל המרכז הבין-תרבותי בירושלים במרץ 2021. מאז עלייתו לישראל בשנת 2000, דניאל שימש בתפקידים בכירים במגוון רחב של ארגוני חברה אזרחית ללא מטרת רווח בישראל, המתמקדים בזכויות אזרחיות ותרבותיות, זכויות אדם, חינוך פורמלי ובלתי פורמלי, בריאות, רווחה ושילוב חברתי. דניאל בעל תואר ראשון בפסיכולוגיה ובחיים היהודיים וההגות העכשווית מאוניברסיטת קייפטאון, ותואר שני במדיניות ציבורית מהאוניברסיטה העברית בירושלים

אנתיסאר קראעין

מנהלת מיני אקטיב
אנתיסאר מנהלת את רשת נשים פלסטיניות ממזרח ירושלים "מיני-אקטיב" מאז ינואר 2014. לפני הצטרפותה למרכז הבין-תרבותי לירושלים, אנתיסאר לימדה מתמטיקה לכיתות בבית הספר יסודי ולילדים בעלי צרכים מיוחדים במסגרת פרויקט המתנדבים "פרח". אנתיסאר בעלת תואר ראשון בחינוך מתמטי לתלמידי תיכון מהמכללה האקדמית דוד ילין, ותואר MBA בניהול ארגוני מהמכללה האקדמית אונו.

תמי לביא ניסים

מנהלת שותפויות קהילתיות
תמי הצטרפה למרכז הבין-תרבותי לירושלים ביוני 2022 עם 20 שנות ניסיון בהנחיית קבוצות, פיתוח תוכן וניהול בארגונים חברתיים שונים בישראל. היא עבדה בקו סיוע לעולים ולפליטים בתל אביב ובתוכנית לפיתוח מנהיגות בכירה ב"בית מדרש קולות". בשנת 2018, יזמה תמי פרויקט המיועד לשבור את ה"חומות הבלתי נראות" בין שכונתה, מזרח תלפיות, והכפרים הפלסטינים השכנים, ובכך אפשרה לנשים להיפגש, לתקשר ולקדם את קהילותיהן יחד. תמי בעלת תואר שני בסוציולוגיה, אנתרופולוגיה ולימודי מגדר מאוניברסיטת תל אביב.

דאוד עליאן

מנהל מרכז עטאא
דאוד הצטרף למרכז הבין-תרבותי לירושלים בשנת 2015. עטאא הוקם בשנת 2004 במטרה לסייע לתושבי מזרח ירושלים הפלסטינים ללמצות זכויות בסיסיות שמגיעות להם מהממשלה ומגופים לאומיים אחרים. לפני שניהל את הארגון, דאוד היה מתנדב פעיל ונהל את תוכנית בתי הספר הקהילתיים במזרח ירושלים, המיועדת לחיזוק הקשר בין בתי הספר המקומיים לקהילותיהם. דאוד בעל תואר ראשון בפסיכולוגיה מהמכללה האקדמית אונו, והוא מסיים את לימודי התואר הראשון במשפטים, במכללה האקדמית אונו.

ורדית נחמיה-הייק

מנהלת מש"א ואדמיניסטרציה
ורדית משמשת כמנהלת תפעול מאז 2011, ואחראית על ניהול הפעולות היומיומיות של ה-JICC והתמיכה המנהלית השוטפת. תפקידה כולל תחומים של משאבי אנוש ותקציב, כגון שכר ורווחת העובדים, מעקב אחרי תהליכים של כוח אדם, יישום, הנהלת חשבונות ופיקוח על התקציב. קודם לכן, עבדה ורדית כמתאמת משאבי אנוש בחברת הטלוויזיה הלוויינית YES, שם ניהלה את הצרכים של אוכלוסיות מגוונות ושונות. היא מחזיקה בתואר MBA ממכללת רמת גן, עם התמחות במשאבי אנוש.

אורנה שני-גולן

מנהלת התוכנית לכשירות תרבותית
אורנה מונתה למנהלת התוכנית לכשירות תרבותית בשנת 2014, אך היא עובדת עם JICC מאז 2006. בנוסף לעבודתה ב-מרכז הבין תרבותית לירושלים, אורנה מלמדת תקשורת בין אישית וכשירות תרבותית בבתי ספר לאחיות של בתי החולים וולפסון , שערי צדק, מאיר ואיכילוב. היא הייתה מנהלת תחום גישור קהילתי במוזיאיקה, במרכז לפתרון סכסוכים בהסכמה. אורנה בעלת תואר שני בתוכנית לחקר סכסוכים ניהולם ויישובם מהאוניברסיטה העברית בירושלים, ותואר MBA מהמסלול האקדמי של המכללה למנהל.

רבה אילנה פוס

מנהלת פיתוח משאבים
רבה אילנה פוס הצטרפה למרכז הבין-תרבותי לירושלים כמנהלת פיתוח משאבים בינואר 2024. לפני כן, עבדה כמנהלת מענקים במכון שכטר. אילנה הוסמכה לרבנות על ידי בית המדרש לרבנים באמריקה (JTS), עם התמחות בליווי רוחני והייתה עמיתת Legacy Heritage. היא שימשה כרבה בקהילה במסצ'וסטס לפני שעלתה לארץ ב-2016. אילנה בעלת תואר ראשון בBlack Studies מAmherst College ועסקה בעבר בהוראה ובחינוך בלתי פורמלי בוושינגטון, קניה, ניו יורק וישראל.

אלי שנאפ

מנהל תחום חברה משותפת
אלי הצטרף למרכז הבין-תרבותי לירושלים בשנת 2023 והוא מייסד שותף של פלוגתא, פרויקט דיאלוג בין-תחומי לבניית קשרים משמעותיים בין תושבים חרדים ולא-חרדים. לפני כן, אלי ניהל רשת של 70 מתנדבים בעמותה המספקת תמיכה לילדים במשפחות חד-הוריות ותיאם את הפעילות עם מחלקת הרווחה של ירושלים. אלי בוגר ישיבת חברון, ובעל תואר ראשון בחינוך מהמכללה ירושלים ובעל תעודות אימון וגישור.

ערוב שקיראת

רכזת זכויות בריאות
ערוב הצטרפה למרכז הבין תרבותי לירושלים בשנת 2024 והיא מנהלת פרויקט חדש לשיפור הגישה לשירותי בריאות עבור פלסטינים במזרח ירושלים. לפני הצטרפותה למרכז הבין תרבותי לירושלים, ערוב עבדה במכללה האקדמית הדסה. ערוב מסיימת את לימודיה לתואר שני בניהול עמותות באוניברסיטה העברית בירושלים.

מוקארם האדיה

מנהלת פרויקטים
מוקארם , תושבת בית חנינה, בעלת תואר ראשון בהנדסה תעשייתית וניהול מהמכללה האקדמית אזריאלי, הצטרפה ל-JICC ב-2025. קודם לכן, עבדה מוקארם כמנהלת פרויקט בתוכנית חומש של ממשלת ישראל לגישור פערי תשתיות במזרח ירושלים. היא הייתה גם מתנדבת ראשית במועצת החירום למלחמת מזרח ירושלים שהוקמה על ידי ה-JICC ושותפים אחרים באוקטובר 2023, מתנדבת במקלט לנשים ומנחה תלמידי תיכון.

ד"ר רחלי אשוול

מנהלת הדרכה ופרוייקטים – התוכנית לכשירות תרבותית גיוון והכללה
רחלי הצטרפה למרכז הבין תרבותי לירושלים בינואר 2020. היא מייסדת שותפה ומנכ"לית של "Agree-Online", סטארטאפ המתמקד בהוראת פתרון סכסוכים בעולם המדיה החברתית והסביבה הדיגיטלית. היא גם מגשרת מקצועית, מדריכה ומנחה סדנאות גישור ומשא ומתן. בנוסף, רחלי היאעמיתה ומרצה בתוכנית לניהול ויישוב סכסוכים ומשא ומתן של אוניברסיטת בר-אילן. רחל בעלת דוקטורט בפתרון סכסוכים, ניהול ומשא ומתן מאוניברסיטת בר-אילן, שם חקרה את השפעת תוכניות למידה משותפת על סכסוכים מבוססי זהות בין חרדים ולא-חרדים בישראל.

שרה שנבל דה סימון

מנהלת פרויקט, Santé Israel
שרה היא יועצת גנטית למעלה מ-10 שנים. היא עלתה ארצה מצרפת ב-2018. ניסיונה בתנועת הנוער היהודית בצרפת (EEIF) והידע שלה על מערכת הבריאות הישראלית מאפשרים לה לתת תשובות ברורות ככל האפשר בנוגע לכל שאלה על מערכת הבריאות בישראל, לדוברי צרפתית בארץ ובעולם.

שרון נחמד

רכזת משאבי אנוש ומינהלה
שרון נחמד הצטרפה למרכז הבין תרבותי לירושלים ביולי 2023 בתפקיד רכזת משאבי אנוש ומנהל מינהלה. היא מסייעת בניהול חשבונות, ובסיוע לצוות. שרון עלתה ארצה עם משפחתה ממקסיקו ב-2020. לפני כן עבדה כיועצת השקעות ב-Citibanamex, וכרכזת משאבי אנוש ב-Grupo Textil Pima. היא בעלת תואר ראשון בהנדסה כימית מאוניברסיטת אוניטק במקסיקו סיטי.

וועד המנהל

ד"ר אילן אזרחי

יושב ראש
אילן אזרחי הוא יועץ עצמאי הפועל בירושלים, המתמחה בשותפויות אפקטיביות בעולם היהודי של היום. אילן נולד וגדל בירושלים. הוא שירת שש שנים בחיל האוויר הישראלי כטייס מסוק לפני שפנה לקריירה בחינוך יהודי. הוא כיהן בתפקידים שונים, כולל מנהל המחלקה הבינלאומית במליץ – מרכז לחינוך ציוני יהודי, מנהל מרכז מיפגשים – צ'ארלס ברונפמן, מנכ"ל מסע – מסע ישראלי, ומנהל בית הספר הבינלאומי ללימודי ירושלים ביד בן-צבי. אילן הוא מחנך בתחום העם היהודי וראש המחלקה האקדמית לתואר שני בהכשרה ביהדות עם תואר שני באוניברסיטת חיפה. הוא מומחה בתחום העם היהודי ומחבר הספר שפויה בחלומה – גאות ושפל ב-50 שנות איחוד ירושלים . כיום אילן מלמד באוניברסיטת חיפה.

אבנר הרמתי

יו"ר לשעבר
אבנר הרמתי יזם את הקמת המרכז הבין-תרבותי לירושלים וכיהן כיו"ר עד 2023. הוא יזם חברתי ופסיכולוג ארגוני, ומשפיע על שינוי בארגונים, עסקים, ממשלה וארגוני חברה אזרחית מאז 1980. אבנר הוא המייסד-שותף של עוגנים, יזמה שנועדה לשפר את האפקטיביות הארגונית דרך שילוב של רווח, רוח ובריאות. הוא מומחה בהנחיית קבוצות גדולות לקידום שינויים מערכתיים בעסקים וקהילות, ומשתמש בכלים כמו המרחב פתוח , חקר מוקיר Future Search , פתרון סכסוכים ואימון כדי לסייע לאנשים וארגונים להיכנס לדיאלוג ולפעולה ולהגשים את הפוטנציאל המלא שלהם. כאיש חברתי יזם אבנר את הקמת הארגון בסוד שיח, ארגון המפעיל דיאלוגים בין קבוצות בסכסוך בתוך החברה הישראלית. היום הוא מתמקד בפרויקטים שונים עם שותפים ישראלים, פלסטינים ובינלאומיים כדי לקדם את ירושלים כעיר פתוחה, משותפת, שוויונית ומשגשגת. אבנר בעל תואר שני בפסיכולוגיה קלינית וחברתית ובעל תואר ראשון בכלכלה מהאוניברסיטה העברית בירושלים.

ד"ר יעל עשור

ד"ר יעל עשור היא אנתרופולוגית סוציו-תרבותית ורפואית, שעבודת המחקר שלה מתמקדת בהשפעת השקפות מוסריות תלויות תרבות על כלים מדיניים רפואיים. במחקר הדוקטורט שלה שבוצע ב-UCLA ב-2020, יעל חקרה את השפעת המושג האתי של "אובייקטיביות" על תהליך קבלת ההחלטות של הוועדה הציבורית לשיפור סל שירותי הבריאות, הידועה גם כוועדת סל התרופות. בנוסף לעיסוקיה האקדמיים, יעל ייסדה את פורום הבין-ארגוני לצמצום פערים בבריאות במזרח ירושלים. יוזמה זו שואפת להתמודד עם הפערים הגדולים בשירותי הבריאות הקהילתיים בין שני חלקי ירושלים.

ד"ר ערן צדקיהו

ערן הוא חוקר המתמחה ביחסי יהודים-ערבים. בעל מומחיות בסוציולוגיה פוליטית-היסטורית ובתנועות דתיות-לאומיות. הוא בעל תואר דוקטור ממכון פריז למדעי המדינה והוא בוגר החוג ללימודי האסלאם והמזרח התיכון באוניברסיטה העברית. ערן גם מדריך טיולים מנוסה, ומציע סיורים גיאופוליטיים והדרכות על ירושלים המזרחית. הוא הקים וניהל פרויקטים לשינוי מדיניות ופתרון סכסוכים באתרים מקודשים,ייעץ למנהיגים דתיים במשא ומתן, ותורם באופן פעיל למספר יוזמות וארגונים. הוא מתגורר בירושלים עם משפחתו.

קרדינל פיירבאטיסטה פיצבאלה

קרדינל פיירבאטיסטה פיצבאלה הפך לקרדינל 2023. עד אז הוא שימש כארכיבישוף וכמנהל אפוסטולי של הפטריארכיה הלטינית של ירושלים (מספטמבר 2016), לאחר ששימש כמנהל אפוסטולי של sede vacante. הוא שימש כקוסטוס של ארץ הקודש בין שנים 2004 ועד למינויו כאריבישוף 2016. הקרדינל נולד ב-1965 בקולוניו אל סריו (BG), איטליה, והוסמך לכומר ב-1990. הוא החל את שירותו במשמורת של ארץ הקודש ב-1999. לאחר לימודים פילוסופיים ותיאולוגיים, הוא השיג תואר מומחה בתיאולוגיה מקראית בסטודיום ביבליום פרנסיסקנום בירושלים. במהלך שהותו בירושלים, הוא לימד עברית מקראית ושרת כמנהל כללי של הפטריארכיה הלטינית של ירושלים עבור טיפול רוחני בקטתולים דוברי עברית בישראל. מאז 2008 הוא משמש כיועץ בוועדה ליחסים עם היהדות של הוועדה הפונטיפיקלית לקידום אחדות בין נוצרים (Pontifical Council for the Promotion of Unity among Christians.) הוא דובר איטלקית, עברית, אנגלית וצרפתית.

שרון רוזן

שרון רוזן שימשה כמנהלת משותפת של משרד ירושלים של "חיפוש אחר קרקע משותפת" (SFCG), הארגון העולמי הגדול ביותר לשינוי סכסוכים, עם 50 משרדים ב-33 מדינות. היא מביאה עמה יותר מ-20 שנות ניסיון ניהולי בתחום המגזר הלא-רווחי ויש לה מומחיות ביחסים בין-דתיים, פיתוח מנהיגות, תכנון אסטרטגי, ייעוץ והדרכת פתרון סכסוכים. נולדה בלונדון, אנגליה, וגרה בירושלים במשך 31 שנים. היא בעלת תארים ראשון ושני מאוניברסיטה העברית ושימשה בקהילות יחד עם בעלה, הרב דוד רוזן, בדרום אפריקה ובאירלנד.

סטיבן פינקוס

יושב ראש הוועדה המייעצת הבינלאומית
סטיבן פינקוס הוא אחד מעורכי הדין העסקיים המובילים בקנדה, ידוע במנהיגותו ויכולת היצירתיות שלו בעסקאות מורכבות רבות, הן מקומיות והן בינלאומיות. הוא יושב ראש שוקי ההון ב-Goodmans LLP, שם הוא שותף וחבר בוועדה המנהלת. הוא היה יושב ראש המייסד של לשכת העסקים קנדה-אפריקה ויושב ראש המועצה העליונה שלה. הוא חבר במועצת המנהלים של הסוכנות היהודית לישראל, והיה חבר בוועד המנהל של המעבדה הבחרתית של 'מקום'.הוא חבר במועצת הנגידים של פרויקט התארים הדיגיטליים במדעי הרוח, האוניברסיטה הדיגיטלית הראשונה בקנדה הוא חבר במועצה המייעצת של פרסי היועץ הכללי הקנדי; הוא חבר במועצה המייעצת לתאגידים ולניירות ערך למשפט מעשי – קנדה; חבר במועצה המייעצת של תכנית Galilee Dreamers;בנוסף, סטיבן הוא חבר במועצת המנהלים של "חבריי בית החולים ברזילי" מייצג את פדרציית UJA של טורונטו רבתי בתאגיד חברי הפדרציה של JFNA; וכיהן במועצות המנהלים של כמה חברות ציבוריות. סטיבן הוא המייסד של תוכנית החינוך "קליידוסקופ ישראל".

טלי פרידמן

טלי פרידמן היא שפית מקצועית עם 30 שנות ניסיון ושורשים עמוקים בירושלים. טלי למדה והשתתפה בתכניות במטבחים של שפים מאסטרים, וסיימה את לימודיה בבית הספר היוקרתי "לאנוטר" בפריז. מאז 2020, תלי משמשת כיו"ר ועד הסוחרים בשוק מחנה יהודה ויו"ר העמותה הארצית של הסוחרים.

ישראל איזקס

ישראל הוא יזם חברתי ואסטרטג, ששימש כיו"ר מרכז קהילתי בוכרים-גאולה במשך שש שנים. ישראל קידם מגוון יוזמות בירושלים, מתיאום מענים לקהילה בזמן מגיפת הקורונה דרך הפיכת השירותים העירוניים לנגישים יותר, ועד להבטחת בחירות חופשיות והוגנות במינהלים קהילתיים ברחבי העיר.

אנה מישל

אנה נלהבת מאנשים, למידה, שיתוף פעולה ושינוי. במהלך 15 השנים האחרונות צברה ניסיון וידע בין-תחומי, ועבדה עם צוותים מגוונים ובינלאומיים במגזר הציבורי, החברתי והפרטי. כיום אנה היא Chief of Staff בחברת River Technologies. היא דוברת עברית, אנגלית ורוסית, ומבינה מעט צרפתית.

שייקה אל-עמי

שייקה אל-עמי שימש כמנכ"ל מינהל קהילתי גינות העיר עד 2024. שייקה מאמין שמכל המקומות, ירושלים היא המקום בו כל קשת התרבות הישראלית-יהודית יכולה וצריכה לפרוח על כל גווניה. הוא בעל תואר ראשון בהיסטוריה ובפילוסופיה יהודית ודיפלומה בהוראה מהאוניברסיטה העברית בירושלים, וכן תואר שני בפילוסופיה יהודית ממכון שכטר.

מאיר קראוס

מאיר קראוס שימש בתפקידים משמעותיים, כולל מנהל מינהל החינוך בירושלים, מנהל אגף הזדמנויות שוות בחינוך, ומנכ"ל בינלאומי של פרוייקט "תגלית" ישראל. כמומחה למדיניות ציבורית, מאיר תרם באופן פעיל למספר רפורמות חינוכיות וייעץ לתכנון מדיניות ארצית במגוון תחומים. הוא בעל תואר שני בפילוסופיה יהודית ותואר ראשון במתמטיקה ומדעי המחשב מהאוניברסיטה העברית.

חנה לויט

חנה משמשת כיועצת חינוכית למשרד החוץ ולפרויקטים שונים. היא חברה בוועד המנהל של מכון ברנקו וייס ושל תיכון ליד"ה, שבו הייתה מנהלת עד אוגוסט 2003. היא פועלת יותר מ-40 שנה בתחום החינוך, במסגרות מגוונות, כיועצת, מורה ומנהלת. כיום היא מלווה מנהלי בתי ספר חדשים בתיכון בשני המגזרים, היהודי והערבי, בירושלים.

השאם נג'אר

השאם הוא אחד ממייסדיו של מרכז ירושלים הבין-תרבותי, חשמלאי במקצועו. לשעבר יושב ראש המרכז האיסלאמי סילוואן ומנהל המכון 'ריפאדי' בירושלים המזרחית.

רוני אלון

רוני אלון היא מנכ"לית לשעבר של משרד לשיתוף פעולה אזורי ומנהלת אסטרטגיה במשרד הנשיא תחת כהונתו של הנשיא ה-10 של ישראל, ראובן (רובי) ריבלין. במהלך עבודתה היא פיתחה את "נאום השבטים" ואת תכנית הדגל של הנשיא "התקווה הישראלית". היא בעלת תואר ראשון בפילוסופיה, פוליטיקה וכלכלה מהאוניברסיטה העברית ותואר שני בלימודי המזרח התיכון המודרני מאוניברסיטת תל אביב. כיום היא סטודנטית מחקרית באוניברסיטה העברית, כותבת עבודת תזה על ריבונות ישראל בשטח שבין נהר הירדן לים מנקודת מבט ריאליסטית וליברלית. רוני עוסקת גם ביזמות פוליטית וחברתית ומספקת ייעוץ אסטרטגי למגזר הציבורי ולמגזר השלישי.

עדינה בר-שלום

עדינה בר-שלום היא מייסדת ומנכ"לית המכללה החרדית בירושלים ויו"ר דירקטוריון המכללה. היא פעילה במיזמים חברתיים, ופועלת להגברת ההבנה ההדדית בין המגזרים החברתיים, האתניים והדתיים השונים בישראל. לעדינה הוענק פרס ישראל על תרומה למערכת החינוך ועל מאמציה לקדם את ההשכלה הגבוהה במגזר החרדי.

אהרון בן-נון

אחד מהמייסדי של המרכז הבין-תרבותי של ירושלים,מנהל מחלקת מבני ציבור בעיריית ירושלים. בעל תואר ראשון בחינוך וגיאוגרפיה. נשוי ואב לשלושה.

ד"ר מושירה אבו דיא

ד"ר מושירה אבו דיא היא מומחית למיילדות וגינקולוגיה ועובדת במרכז הרפואי הדסה. מלבד היותה רופאה בכירה בחדר לידה, מושירה היא אחת הרופאות המקיימות שיחות ב"בת עמי" – מרכז לנפגעות תקיפה מינית. בשנת 2014 מונתה כמנהלת אדמיניסטרטיבית של תחום בריאות האישה באוכלוסייה הפלסטינית במזרח ירושלים על ידי שירותי בריאות כללית, שם עבדה במשך שנתיים. כמו כן עבדה במרפאת הריון בסיכון גבוה במרכז לבריאות האישה של שירותי בריאות כללית בבית שמש ובקופת חולים מאוחדת בירושלים. מושירה שימשה כיו"ר רופאים לזכויות אדם ישראל, שם היא עדיין מתנדבת במרפאות הפתוחות והניידות משנת 2004. היא מכהנת כחברת הנהלה ב"אלין" – מרכז לשיקום ילדים ומתבגרים ו"לדעת – לבחור נכון" (עמותה לקידום בריאות מינית). בספטמבר 2017 מושירה חזרה משנה בארה"ב בה השלימה תואר שני במנהל ציבורי בבית הספר לממשל ע"ש הרווארד קנדי, כחלק ממלגת וקסנר הישראלית. בהמשך למסלול המינהל הציבורי, ד"ר אבו דיא החלה באפריל 2023 התמחות במנהל רפואי במרכז הרפואי הדסה .מושירה היא אם לניי, שנולדה במאי 2024.

אחמד סלמאן

ועדת הביקורת
אחמד סלמאן נולד בבית צפפה בירושלים. אחמד בעל תעודת רואה חשבון מוסמך ממשרד האוצר והעבודה.אחמד כיום מתנדב כיושב ראש המועצה המנהלית בבית צפפה-שרפאת. הוא אחד ממייסדי הוועדה המנהלית של בית צפפה.

צביקי טימברג

ועדת הביקורת
צביקי הוא נציג המשותף – מחלקה רוסית – במדינות חבר העמים. בעבר שימש כמנהל מינהל קהילתי בירושלים, מנהל התאחדות המינהלים הקהילתיים בירושלים. מנהל תנועת היהדות הרפורמית בישראל, ומנהל מתן-אומנויות ופרויקטים תרבותיים לנוער.

רבי מתיתיהו טננבאום

אחד הסופרים והעורכים הבכירים בקהילה החרדית. חבר בוועדת העורכים, פורום בלתי רשמי המאגד את העורכים והבעלים של כלי התקשורת המרכזיים בישראל. בנוסף, הוא חבר במועצת העיתונות בישראל. במשך 13 שנים כיהן כחבר במועצה הדתית של ירושלים כראש מחלקה, ולאחר מכן הפך לעורך העיתון היומי החרדי "המבשר". הרב טננבוים הוא דור שישי לחסידות קרלין. נולד וגדל בירושלים והוסמך לרבנות. שירת בצבא, הפך לקצין ושירת במשך 17 שנים במילואים בדרגת סגן בחיל המודיעין. כיום, לאחר פרישתו, הוא ממשיך לעסוק בספרות ובעיתונות.