המרכז הבין-תרבותי לירושלים נוסד בשנת 1999 במטרה לסייע לתושבי העיר, על זהויותיהם המגוונות, להיות שותפים פעילים ואחראים לגורל העיר ולבניית קהילותיהם. המרכז שואף להיות לגורם מקצועי שיכול לסייע לאנשי מקצוע, לפעילים ולארגונים בקידום ירושלים כעיר המותאמת לכל התרבויות והזהויות שבה.

שני הכיוונים המשלימים שהמרכז הבין-תרבותי זיהה לקידום משימתו הם:

  • כשירות תרבותית עירונית – עידוד ירושלים כעיר המספקת לכל תושביה שירותים איכותיים והוגנים המותאמים להם ולתרבותם, ושהמרחבים הציבוריים שבה מותאמים לאופי קבוצות אלו בצורה הוגנת ככל האפשר.
  • שותפות קהילתית רב-תרבותית – מעורבות פעילה ואפקטיבית של כל הגורמים הקהילתיים, תושבים ואנשי מקצוע, בהשפעה על העיר ועל הקהילות השונות שבה.

המרכז מקדיש עצמו לפיתוח ירושלים כעיר שמשתפת את כלל תושביה בתהליכי קבלת החלטות לגבי גורלם. הוא חותר לאפשר לתושבים להשפיע על המרחב הציבורי ולקבל בצורה איכותית ומותאמת את כל השירותים להם הם זכאים. כחלק מכך, המרכז מסייע לשיפור הקשר והדיאלוג בין רשויות לתושבים מזהויות שונות ובין קבוצות תושבים מזהויות מגוונות. המחויבות של המרכז הבין-תרבותי ליחס מכבד לשונות משתקפת גם בהרכב הועד המנהל המגוון של המרכז עצמו.

המרכז פועל בשותפות עמוקה ורבת שנים עם הקרן לירושלים שזיהתה את המרכז כשותף אסטרטגי וכסוכן שינוי מרכזי בתחום הקהילתיות, חיים בחברה משותפת, הכשירות התרבותית, האקטיביזם ועידוד תהליכי דמוקרטיה משתפת. כיווני פעולה אלו משותפים וחשובים לשני הארגונים ולעיר ירושלים למען עתידה.

JICC house

בית המרכז הבין-תרבותי לירושלים (בתמונה), שנמצא על קוי התפר בין הזהויות המרכזיות בעיר, מהווה בית לפעילות בתחום הדיאלוג בין הזהויות בעיר, ומקום לפיתוח ולימוד מקצועי. אנו גם מקיימים בו תוכניות אזוריות ועירוניות לקידום משימת המרכז הבין-תרבותי.

גישת המרכז הבין-תרבותי לירושלים מעודדת שיתוף פעולה וסיוע בין הגופים השונים היכולים לסייע ליצירת עיר משתפת תושביה. כחלק ממשימתו, המרכז מקיים השתלמויות ותהליכי ליווי מקצועי בתחומים הקשורים לניהול פרויקטים מקצועי, לדיאלוג קהילתי, לתהליכי כשירות תרבותית ולעבודה במסגרות רב-תרבותיות.

בנוסף למשימתו העיקרית בירושלים, המרכז משמש כמשאב למקומות נוספים באזור ובעולם. על-כן, בשיתוף עם גורמים נוספים, המרכז שואף לשיתוף מקצועי עם מקומות נוספים מחוץ לעיר ירושלים העוסקים באתגרים דומים.

בית המרכז הבין-תרבותי הוא ברח’ מעלה שז”ך בהר ציון בירושלים.

תחבורה ציבורית: קו 38 הוא קו מעגלי שפועל כל 10-15 דקות. יש לו תחנה בשער ציון שנמצא כ-100 מטר מהמרכז הבין-תרבותי, וכן תחנה ביציאה מהחניון שמתחת למרכז הבין-תרבותי. מחוץ להר ציון יש לו תחנות ליד הסינמטק, ליד החאן הירושלמי, בכיכר צרפת, ובכיכר צה”ל (ליד תחנת העיריה של הרכבת הקלה). רשימה מלאה של תחנות ומפת הקו כאן. לזמני הקו ראו כאן.

בנוסף, קוים 1 ו-3 מגיעים קרוב למרכז הבין-תרבותי.

למשתמשי WAZE, היעזרו בקישור הבא מהנייד שלכם על מנת להגיע אלינו:  http://waze.to/hsv9h9xtrn

 


View Larger Map